Utmerkelser i arbeidet for sunnere kosthold

Bent Høye

Helse- og omsorgsdepartementet oppretter utmerkelser for aktører i matvarebransjen som har gjort en særlig innsats i arbeidet for bedre kosthold. Nominasjonen er åpen til 15. november 2020.

Gjennom intensjonsavtalen for et sunnere kosthold har vi over flere år hatt et godt samarbeid med matvarebransjen, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie. – Nå vil vi hedre dem som gjør en særlig innsats for å utvikle sunnere matprodukter og oppfordre forbrukerne til å velge sunnere matvaner.

Det opprettes utmerkelser i to kategorier: Sunnere produkter blant matvarene som forbrukerne kjøper mye av, og påvirkning av forbrukeratferd gjennom sunnere markedsføring.

Les mer om utmerkelsene på Helsedirektoratet sine sider.

Nominasjonsprosessen åpner allerede i dag, og utmerkelsene deles ut
5. februar 2021, under finalearrangementet til Det Norske Måltid i Stavanger.

– Å få oss alle til å spise litt sunnere er en viktig oppgave, sier Høie.
– Bransjen har gjort en stor innsats for å redusere salt i matvarene og sukkerforbruket i Norge er betydelig redusert de siste årene, det er kjempebra. Samtidig inneholder norsk kosthold for mye mettet fett og vi spiser for lite fisk, grønnsaker, frukt og bær. Jeg håper at disse utmerkelsene kan inspirere matvareaktørene til å tenke nytt og bidra til et sunnere kosthold.

Les mer om Intensjonsavtalen.